perjantai 6. heinäkuuta 2012

Raparperipiirakkaa? Kyllä kiitos!:)

Tämä raparperipiirakan ohje on sovellus mummuni ja Aryan (blogista Elämäni vuosi) piirakkaohjeista. Kokeilkaa! Vie kielen mennessään!:)

Pohja:
Vaahdota 1 dl sokeria ja 100 g voita. Lisää 1 kpl kananmunia ja sekoita kovasti. Sekoita toisessa kupissa 1 tl leivinjauhetta, 2 dl vehnäjauhoja ja 0,5 dl perunajauhoja. Lisää tämä voi-sokeri-kananmunaseokseen vuorotellen 0,5 dl ruokakerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka ja levitä taikina siihen tasaisesti.

Päällinen:
Pese ja paloittele raparperit (n. 2 kpl isoa raparperinvartta) ja ripottele pohjan päälle.
Sekoita 1 prk ranskankermaa, 1 prk kermaviiliä, 0,5 dl sokeria, 1 kpl kananmunia ja 2 tl vaniljasokeria. Valuta seos raparperien päälle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min.

1 kommentti:

  1. Vesi nousee kielelle; varmaan sopii myös esim. herukoista valmistettuna.

    VastaaPoista